Friday, June 28, 2013

BEDAK SEJUK TANAKA

Natural Whitening Thanakha
\
 
KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.

* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat

* Melicinkan kulit muka.

* Memberi kesegaran pada kulit.

* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.

* Menanggalkan sel kulit mati.

* Ia membantu sejukkan kulit.

* Membersih & menegang kulit wajah.

* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.

* Sesuai untuk semua lapisan umur.

* Menghilangkan ruam-ruam badan.

* Boleh digunakan dimuka dan badan.

* Menghilangkan gatal-gatal badan.

* Lembutkan kulit dan menghaluskannya.

* Cerahkan kulit.

* Hilangkan jeragat/panau/kurap dll.

* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.


* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.

Info tentang Tanaka

 
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER. 


Cara Ber'Tanaka'

foundation - renjiskan sedikit air ke muka dan terus sapukan bedak Tanaka guna tangan atau span muka.
sebagai bedak sejuk- titiskan sedikit air ke tapak tangan, campurkan sedikit bedak Tanaka, sebatikan menjadi  seperti krim  dan terus sapukan ke muka.

Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh...blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker..
HARGA PROMOSI !!!

RM 20/pcs 
40 g
FREE POSTAGE + SHISEIDO BLACK MASK

MACAMANA NAK ORDER ????


1st   :


 SMS / WHATSAPP  / WeChat

012-8125182 

Shidah5182@yahoo.com

(untuk deal pembelian dan maklumat penghantaran)
2nd  :

Transfer je ke akaun melalui online atau guna mesen autoteller. No.acc akan diberi selepas deal pembelian melalui akaun Maybank atau CIMB.3th:


Buat pengesahan bayaran

(copy atau print screen pd info transaksi bayaran)


4rd  :


Beri nama dan alamat penghantaran.
Penghantaran melalui pos laju pd setiap hari waktu bekerja.
 (isnin-jumaat).

No comments:

Post a Comment